İş Akışı Nedir?

Girişimcilik
17.10.2024 5 Dakika

Son Güncelleme Tarihi : 22.10.2024

2 18 Is Akisi Nedir 648X324

QNB eFinans’ın kullanıcılarına sunduğu bir diğer avantajlı ürün “İş Akışı’dır.” İş Akışı’nın kullanıcılara sağladığı temel fayda; gelen e-Faturaların, belirlenen kurallara göre otomatik olarak şirket birimlerinin onayına sunulmasıdır. Bu sayede firmaya gelen e-Faturalar, Onay Mekanizması dahilinde faturayla ilgisi olan tüm birimlerin onayından geçerek en son birimin onayının alınıp, uygulama yanıtının gönderilmesi sağlanır.

İş Akışı süreçlerine bir örnek vermek gerekirse,

  • Kurallar doğrultusunda fatura “Satın Alma” birimine gelir,
  • Satın Alma biriminde bulunan kullanıcılar faturaya Kabul-Ret yanıtı verir
  • Böylelikle faturanın bir sonraki aşamasının ne olacağını belirler.

Satın alma birimi Kabul yanıtını verirse yaşanacak senaryo aşağıdaki gibi ifade edilebilir;

  • Fatura “Muhasebe” birimine sevk edilir.
  • Muhasebe birimi satın alma biriminin onayına istinaden faturayı “Kabul ederek” kayıtlarına alır.
  • Son birim Muhasebe birimi olduğu için, fatura “TİCARİ FATURA” türünde bir faturaysa uygulama yanıtı da muhasebe biriminin verdiği yanıt olarak karşı tarafa gider.
  • Bu aşamada muhasebe biriminin de ret yetkisi olabilir.

Satın alma birimi Ret yanıtını verirse yaşanacak senaryo aşağıdaki gibi ifade edilebilir;

  • Fatura Muhasebe biriminin onayına hiç düşmeden Ret verilir.
  • Böylelikle iş akışından direkt çıkması sağlanır.
  • Muhasebe biriminin önüne düşen bir fatura olmadığı için kayıtlara da alınmaz.
  • Fatura “TİCARİ FATURA” türde bir faturaysa uygulama yanıtı “Ret” olarak karşı tarafa gider.

İş Akışı’nın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

  • Tanımlı kurallara bağlı olarak işler katılımcılara otomatik atanır.
  • Tüm işlerin nasıl yürütüldüğünü görünür hale getirir.
  • Zamandan tasarruf etmeyi mümkün kılar.
  • Çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendirir.
  • Denetim ve kontrol kolaylığı sağlar.
  • Süreç izleme işlemi otomatik hale getirilmiş olur.
  • İş süreçlerindeki hataların erken fark edilmesini sağlar. Böylece ürün ve hizmet kalitesi artar.
  • İşlerin nerede tıkandığı kimde beklediği tespit edilerek, işin hızlı yürütülmesi ve sonuçlandırılması sağlanır.
  • Kağıt maliyeti azalır. Böylece işlem süreçlerinde doğaya verilen zararı minimuma indirir.

e-Belge Süreçlerini QNB eFinans ile Kolayca Yönet!

QNB eFinans, e-Dönüşüm sürecinde ihtiyacınız olan tüm hizmetleri sağlayarak işletmenizin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Uzman ekipler tarafından yönetilen süreçler, yeni mevzuata uygun şekilde e-Belge’lerinizi hazırlamanıza, kaydetmenize ve ibraz etmenize olanak sağlıyor. Sizlere de yalnızca işletmenize odaklanarak tüm iş süreçlerinizi daha verimli bir şekilde ilerletmek kalıyor.

QNB eFinans ile işlerinizi dijitale taşımak, e-dönüşüm hakkında bilgiler almak ve dijital dünyaya kolayca geçiş yapmak için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın!

Bir sonraki içeriğimizde görüşmek dileğiyle.

Paylaş

GM EFI EFIN 24 00054 272X200
QNB eFinans’a 1 Günde Geçin 14 Gün Ücretsiz Deneyin

Hızlı, kolay ve güvenli e-Faturayı deneyimleyin

14 Gün Ücretsiz Deneyin

İlginizi Çekebilir

Girişimcilik

Tüzel Kişi Nedir? (Gerçek Kişi ile Farkları)

Hukuk alanında tüzel ve gerçek olmak üzere iki farklı kişi tanımı yer alır. Özellikle ortaklı bir ticari kuruluş sahibi olma planı kuran girişimciler tarafından “tüzel kişi nedir?” sorusu sıklıkla gündeme gelir. Hukuki olarak bir ticari ya da sosyal kuruluşun hak ve sorumlulukları tüzel ve gerçek kişi ile birbirinden ayrılır. Bu kavramlar resmi evraklarda sıklıkla karşınıza çıkabilir. “Gerçek ve tüzel kişi ne demek?” diye merak edenlerdenseniz, yazının devamını okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

17.10.2024 5 Dakika
2 34 Tuzel Kisi Nedir 200X200
Girişimcilik

İskonto Nedir? Nasıl Hesaplanır?

İndirim yapmak hemen her sektörde uygulanan bir satış ve pazarlama yöntemidir. Fakat bu indirimlere sadece satışta değil, işin muhasebe tarafında da dikkat etmeniz gerekir. Muhasebede iskonto olarak adlandırılan bu indirimleri doğru bir şekilde hesaplamalı ve faturalandırmalısınız. Peki tam olarak iskonto nedir ve iskonto nasıl hesaplanır?

29.08.2024 5 Dakika
Adsız (47) (1)
Girişimcilik

Ön Muhasebe Nedir? Neden Önemlidir?

Şirketinizin finansal durumunu takip etmek ve kontrol altında tutabilmek adına mali kayıtlara her zaman ihtiyacınız olur. Bununla birlikte vergilendirme gibi yasal süreçler için de mali kayıt tutmanız yani muhasebe yapmanız gerekir. Her ne kadar muhasebeciler muhasebe hizmeti veriyor olsa da şirket içi gelir gider kayıtları için bir ön muhasebe hizmetine ihtiyacınız vardır. Peki, tam olarak ön muhasebe nedir ve genel muhasebe ile farkları nelerdir?

03.09.2024 5 Dakika
Adsız (52) (1)
Girişimcilik

Anonim Şirket Nedir?

‘’Nasıl yeni bir şirket kurabilirim? Var olan şirketimi nasıl büyütebilirim?’’ gibi soruları merak ediyorsanız bu içerik tam size göre! Anonim Şirket Nedir? Anonim Şirket Özellikler Nelerdir? Anonim Şirket Nasıl Kurulur?” gibi soruları sizin için detaylı açıkladık.

14.10.2024 5 Dakika
1 1 Anonim Sirket Nedir 200X200 (1)

Sizi Arayalım

QNB eFinans ürün ve hizmetleri ile ilgili her türlü talebiniz için bilgilerinizi bırakın biz sizi arayalım.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” veya “Kanun”) hükümleri gereği, veri sorumlusu sıfatını haiz eFinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. (“QNB eFinans” veya “Şirket”) tarafından Müşteri Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni ile bilgilendirildim. Şirketiniz ile paylaştığım tarafıma ait kimlik (ad-soyad, T.C. Kimlik numarası), iletişim (cep telefonu numarası, e-posta adresi) ve pazarlama verilerinin; Şirketiniz tarafından sunulan hizmetlere yönelik tanıtım, pazarlama, promosyon ve kampanya faaliyetlerinin planlanması/icrası olmak üzere sunulan hizmetlerden tarafımın faydalandırılması için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, işlem bilgileri, işlem hacmi, işlem adetleri vb. gibi bilgilerin QNB eFinans tarafından pazarlama, hizmetlerin geliştirilmesi, müşterilerin ihtiyaçlarına odaklı hizmetlerin sunulması, hizmetlerin kalitesinin artırılması gibi amaçlarla kullanılması ve hizmet satışı, çapraz satış, ek kontör alınması aktivitelerinin yerine getirilmesi amacıyla işlenmesine ve ana hissedarınız ve QNB Finansbank grup şirketlerine aktarılmasına ve bu çerçevede QNB eFinans ile paylaşmış olduğum iletişim adreslerime QNB eFinans tarafından ticari elektronik ileti (SMS, telefon araması, e-posta) gönderilmesine; 

Tebrikler! Arama Talebiniz Başarıyla Alındı!

Tebrikler! Arama Talebiniz Başarıyla Alındı!